Pátek, 18 října, 2024
Domů HOKEJ CHANCE LIGA Vsetín skolil Slavii - 24. kolo nadstavbové částí CHANCE LIGY

Vsetín skolil Slavii – 24. kolo nadstavbové částí CHANCE LIGY

Ve středu se hrálo šest zápasů 24. kola nadstavbové části CHANCE LIGY. Dva zápasy byly totiž odehrány s předstihem. V tom prvním na konci ledna porazila Poruba na svém ledě 3:0 Chomutov. Druhý zápas se odehrál v úterý, kdy si České Budějovice ve své aréně poradily s Litoměřicemi poměrem 3:1.

O pořadí v play-off

V jednom ze středečních zápasů na sebe narazily celky Havířova a Přerova. První třetina zápasu byla vizuálně vyrovnaná, ale ve statistice střeleckých pokusů měl jasně navrch Havířov, který svou převahu dokázal přetavit i v úvodní branku zápasu. O tu se postaral v desáté minutě gólem v přesilové hře Jan Maruna. Druhá třetina branku nepřinesla a nakonec si diváci museli počkat na gólové radosti až na samotný konec zápasu.

Do vedení se v osmapadesáté minutě dostali havířovští zásluhou Jakuba Kotaly, aby za čtyřiadvacet vteřin mohl snížit a utkání zdramatizovat Jakub Kubeš. Přerovští se poté snažili o vyrovnání při hře bez brankáře, kterou ale dokázal za domácí Havířov potrestat druhou brankou v zápase Jakub Kotala a uzavřel skóre zápasu, ve kterém domácí zvítězili 3:1 a připsali si důležité tři body. Havířov i díky dnešním třem bodů drží pozici, která zajišťuje přímý postup do play-off.

- Advertisement -<

V dalším zápase přijela do Vsetína pražská Slavia a hokej se výrazně přibližoval k zápasům, které budou k vidění v play-off. První branku obstarali domácí v přesilové hře. Na branku Branislava Rehuše ale dokázal za Slavii reagovat mladý Václav Veber. Vsetínští si ale sedm vteřin před koncem třetiny vzali ztracené vedení zpět zásluhou Romana Vlacha a do kabin odcházeli pozitivněji naladěni. Druhá třetina se odehrála bez branek a ve třetí třetině to byli znovu vsetínští, kteří vstřelili první branku a dostali se do vedení 3:1. V přesilové hře se ranou od modré prosadil Tomáš Kudělka. Ještě větší jistotu dal domácím v devětačtyřicáté minutě tečí Martin Procházka a Vsetín už si pohodlně dokráčel k vítězství 4:1.

O předkolo play-off

Ve skupině o předkolo play-off mají některé týmy stále teoretickou šanci na postup. Z tohoto pohledu důležitý zápas se odehrál v Jihlavě, kam dorazil Frýdek-Místek. A pro hosty, kteří potřebují body jako sůl, dopadla první třetina nad očekávání. Ve čtvrté minutě sice dostal Jihlavu do vedení Čachotský, hosté ale zásluhou Michálka, Kafky a Mikulíka zvrátili stav zápasu a dostali se do vedení 1:3. Ve druhé třetině ale úřadovali pouze domácí, kteří v prvních čtyřech minutách po gólech Fronka a druhé brance Čachotského vyrovnali na 3:3. Rozhodnout se tak mělo ve třetí třetině.

V ni se dostali do vedení nejprve hosté zásluhou Martynka. Domácí ale dvěma brankami Jiránka a Pekra skóre otočili na 5:4. Hokejisté Frýdku-Místku se nevzdali a snaha se vyplatila. V přesilové hře na konci třetiny srovnal Jan Káňa a poslal utkání do prodloužení. V něm našel Tomáš Čachotský mezi kruhy volného Josefa Skořepu, který se nemýlil a přiřkl domácí Jihlavě, po výhře 6:5 v prodloužení, bonusový bod.

V zápase domácí Kadaně a Prostějova už o nic nešlo a bylo to znát i na počtu diváků, kterých dorazilo pouhých devadesát osm. Hosté z Prostějova byli od začátku zápasu aktivnější, což ale v první třetině přetavili pouze v jedinou branku, kterou vstřelil Marek Raučuk. Další branka padla v páté minutě druhé třetiny zásluhou Lukáš Žálčíka. Na jeho branku dokázal ještě reagovat kadaňský František Wágner, který snížil na 1:2. Po jeho brance už ale byli efektivní pouze hosté. Do konce druhé třetiny se prosadili Matěj Novák s Tomášem Nouzou a jejich zásluhou se šlo do třetí třetiny za stavu 1:4. V ní se dokázali prosadit Dominik Hrníčko a Lukáš Žálčík, který tak potvrdil střeleckou formu z celé sezóny a připsal si už třicátou vstřelenou branku. Kadaň padla na svém ledě s Prostějovem 1:6.

Do Sokolova dorazila Třebíč, která drží postupové místo do předkola play-off a pokud zbylé zápasy zvítězí, nikdo už ji z tohoto místa nesesadí. V Sokolově tedy měli hosté jasný cíl a ten se jim v první třetině dařilo plnit. Hosté se v první třetině dostali do vedení 0:2 zásluhou Lukáše Nedvídka a Martina Šťovíčka. Vítr z plachet jim ale sebral Marek Švec, který na konci třetiny snížil na 1:2. A ve druhé třetině byli hosté rozmrzelí ještě více, neboť se Marek Švec prosadil podruhé a srovnal na 2:2.

Třebíčští šli ale dále za svým cílem a v devětatřicáté minutě se dokázali dostat zpět do vedení zásluhou Radima Ferdy, jehož branka se nakonec ukázala jako rozhodující. Ve třetí třetině ještě potvrdil výhru Třebíče Marek Laš a na konci zápasu Matěj Psota, který trefil odkrytou klec sokolovských. Třebíč si tedy nakonec ze Sokolova veze tři body za výhru 2:5.

Poslední zápas čtyřiadvacátého kola nabídl souboj Ústí nad Labem s Benátkami nad Jizerou. Hosté z Benátek šli do zápasu posilněni minulou výhrou s jihlavskou Duklou. A do zápasu vstoupili hosté také aktivněji, přestříleli domácí osm ku patnácti, branku ze svých šancí ale vytěžit nedokázali. První branku nakonec vstřelili ústečtí. V pětadvacáté minutě se prosadil Matyáš Filip, vzápětí ale srovnal benátecký Martin Böhm a vyrovnal na 1:1.

To ale ze druhé třetiny nebylo vše, na jejím konci se totiž prosadil, v přesilové hře po krásné přihrávce Pavla Mrni, Jiří Severa. Ve třetí třetině se domácí brzy dostali do dvoubrankového vedení zásluhou Matyáše Filipa. Benátečtí zápas zdramatizovali v devětačtyřicáté minutě, kdy ne dobře připraveného brankáře domácích, překonal Adam Dlouhý. Rozuzlení zápasu přinesl konec třetiny, ve které hráli hosté bez brankáře. Jejich odkrytou branku trefil Pavel Kordule a rozhodl o vítězství Ústí nad Labem 4:2.

- Advertisement -
 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Advertisment -

nejpopulárnější

- Advertisment -

nové komentáře