Pátek, 18 října, 2024
Domů HOKEJ CHANCE LIGA Individuální ocenění v Chance lize – 2019/2020 - díl 2.

Individuální ocenění v Chance lize – 2019/2020 – díl 2.

Ve druhé části (1.část zde) individuálních ocenění za uplynulý ročník Chance ligy přinášíme manažery volený All-Star tým, nejlepšího trenéra a také nejlepšího hráce, který získal cenu Tomáše Zelenky. Speciální kategorii za oddanost hokeji volila redakce webu hokej.cz.

FOTO: hokej.cz

All-Star tým

Do All-Star týmu ročníku 2019/2020 byli zvoleni hráči celků Přerova, Litoměřic, Budějovic a pražské Slavie. Právě Přerov a Litoměřice mají v hvězdné sestavě zastoupení hned dvou hráčů.

Lukáš Klimeš (Přerov) – Patrik Marcel (Litoměřice), Pavel Pýcha (České Budějovice) – Daniel Voženílek (Litoměřice), Roman Pšurný (Přerov), Tomáš Šmerha (Slavia)

- Advertisement -<

Nejlepší trenér

V hlasování o nejlepšího trenéra sezony nebylo příliš o čem diskutovat. Václav Prospal dotáhl budějovický Motor na první místo tabulky a počínání jeho týmu bylo suverénní. Jihočeši dokázali zvítězit v padesáti utkáních z osmapadesáti. Druhé místo obsadil přerovský Vladimír Kočara a na třetím místě se umístil vsetínský Jiří Dopita, který ale na Lapači po sezoně skončil.

Václav Prospal, který je známý svou obrovskou vášní k hokeji ale také svým tvrdým přístupem, dokázal v Českých Budějovicích za dva roky vybudovat mančaft, který neměl v Chance lize konkurenci. A i přes zrušené play-off si jeho tým, výkony v základní části, bezpochyby postup zasloužil – stejně tak jako Václav Prospal cenu pro nejlepšího trenéra uplynulého ročníku.

FOTO: Michal Beránek

Cena Tomáše Zelenky

Cena Tomáše Zelenky měla v letošním ročníku také  jasného favorita, budějovického rekordmana Pavla Pýchu. A předpoklady se naplnily. Pro vítězství Pavla Pýchy hlasovalo hned deset ze šestnácti manažerů. Na druhém místě skončil litoměřický Daniel Voženílek a třetí místo obsadil frýdecko-místecký Petr Kafka.

Pavel Pýcha jako kapitán dovedl budějovický Motor k suverénnímu prvnímu místu tabulky Chance ligy a v sedmapadesáti zápasech si připsal, na obránce neuvěřitelných, šedesát bodů. Překonal tak rekord Jiřího Říhy, který dokázal získat pětačtyřicet bodů.

Pýchu favorizoval i jeho velký kamarád a bývalý spoluhráč Luboš Rob, který získal cenu, ovšem v dresu Vsetína, v minulém roce. V nadcházející extraligové sezoně, pokud se nic nezmění na působišti obou hráčů, by se tito dva borci mohli postavit na led proti sobě. 

FOTO: hcmotor.cz

Cena za oddanost hokeji

Cena za oddanost hokeji byla udělena tentokráte ne hlasováním manažerů, ale redakcí webu hokej.cz. Zvoleným hráčem je jedenadvacetiletý útočník Jiří Průžek, který si v poslední sezoně „užil“ mnohé.

Během letní přípravy mu totiž lékaři diagnostikovali nádor varlete, se kterým musel na operaci. Na ledovou plochu se ale naštěstí dokázal vrátit velmi brzy. Na začátku října se objevil v Chance lize v dresu Benátek nad Jizerou. A prezentoval se skvělými výkony. V pětadvaceti utkáních si připsal jedenadvacet bodů, což nezůstalo bez povšimnutí extraligového Liberce. V jeho dresu stihl dvanáct utkání a pět kanadských bodů.  

Sám Průžek komentoval posledních pár měsíců jako pohádku se šťastným koncem, které ani nemůže uvěřit.  Jiřímu Průžkovi tak nezbývá než popřát pevné zdraví a navázání na výborné výkony v nedávno skončené sezoně.

FOTO: hcbilitygri.cz

Individuální ocenění v Chance lize – 2019/2020 – 1. část

- Advertisement -
 

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Advertisment -

nejpopulárnější

- Advertisment -

nové komentáře