Pátek, 18 října, 2024
Domů HOKEJ Složení trenérského štábu české hokejové reprezentace

Složení trenérského štábu české hokejové reprezentace

Jak už bylo dříve obeznámeno, stávající trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha po sezoně končí a v roli hlavního kouče ho nahradí Filip Pešán. Spolu s hlavním trenérem se z části mění také realizační tým.

Embed from Getty Images

Miloš Říha stihl s týmem Mistrovství světa na Slovensku, kde dovedl reprezentaci na čtvrté místo. Pro letošní rok měl připravovat tým a rozloučit se s reprezentací na Mistrovství světa ve Švýcarsku. To bylo ale vzhledem k pandemii COVID-19 zrušeno a pro Říhu tak přišlo velmi hořké, nedůstojné loučení.

U kormidla vystřídá Říhu mladý, úspěšný a ambiciózní kouč Filip Pešán, jehož kariéra je nejvíce spjata s hokejovým Libercem, kde působil jako hráč i jako trenér. V roce 2016 dovedl Liberec k mistrovskému titulu, v roce 2017 a 2019 do finále extraligy. Za tvrdou práci si vysloužil povýšení – byl jmenován šéftrenérem české hokejové reprezentace a zároveň zastával roli kouče reprezentace do 20 let. Po dvouleté štaci trenéra Říhy byl pasován do role trenéra seniorského týmu České republiky.

Embed from Getty Images
- Advertisement -<

A jelikož se pomalu přibližuje jeho čas, je třeba vybrat další členy realizačního týmu. Generálním manažerem reprezentace by měl zůstat ostřílený Petr Nedvěd. Jméno by se nemělo měnit ani na pozici trenéra brankářů, kde by měl zůstat Zdeněk Orct. Na střídačce by tak měli přibýt dva noví muži – a nejvíce se zatím spekuluje o jménech Martina Straky a Jaroslava Špačka.

Jméno sedmačtyřicetiletého Straky již bylo v souvislosti s reprezentací spojováno před dvěma lety, kdy se hledal nástupce Josefa Jandače. Pětačtyřicetiletý Špaček by nepřicházel do neznámého prostředí, u reprezentace už se pohyboval v rozmezí let 2014 až 2018, kdy působil jako asistent trenéra.

Potvrzení jmen by se česká hokejová obec měla dočkat v horizontu následujících dnů.

Martin Straka a Jaroslav Špaček v plzeňském dresu.
Foto: Barbora Reichová (Sport)

- Advertisement -
 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Advertisment -

nejpopulárnější

- Advertisment -

nové komentáře