Pátek, 18 října, 2024
Domů FOTBAL Tomáš Vaclík zpět v brance Sevilly. Proběhne restart La Ligy?

Tomáš Vaclík zpět v brance Sevilly. Proběhne restart La Ligy?

Tomáš Vaclík se po osmi týdnech ve Španělsku konečně dočkal. Díky uvolnění koronavirových opatření se mohl postavit do brány v tréninkovém centru španělského klubu. Mnoho věcí spojených s trénikech se však změnilo.

Embed from Getty Images

Na trénink musí Tomáš Vaclík dorazit dle předem stanoveného harmonogramu, aby se na parkovišti nepotkal se žádným ze svých spoluhráčů. Z parkoviště pak musí na hřiště tréninkového centra v roušce a rukavicích. Hráči musí na trénink dorazit převlečení, připravení, v úvahu totiž nepřipadá převlékání v šatně a další podobné rutinní věci. A tímto přísná pravidla nekončí, platí i na hřišti. Hráči musí dodržovat rozestupy, na trávníku mohou být v maximálně šesti lidech, navíc každý musí mít své vlastní tréninkové pomůcky.

Zdroj: sevillafc.es
- Advertisement -<

Například na Tomáše Vaclíka mohl trenér brankářů střílet pouze jedním míčem, který se musel po skončení tréninku ihned vydezinfikovat. Hráči jsou také pod neustálou lékařskou kontrolou, termokamerou je jim snímána teplota. Každý hráč Sevilly musel před začátkem „společného“ trénování také podstoupit test na koronavirus. A není se čemu divit, Španělsko je, po USA, druhou nejpostiženější zemí světa.

Embed from Getty Images

Španělská La Liga byla přerušena začátkem března a hráči s fanoušky si budou muset na její případný restart ještě chvíli počkat. A jak říká samotný Vaclík, pro všechny jde o hodně zvláštní situaci. Za normálních okolností spolu hráči netráví jen trénink, ale i případné obědy a podobně. Nic takového teď neexistuje. A tak je zřejmé, že každý už se těší na to, až se situace vrátí do normálu. Je třeba jen doufat, že to bude brzy.

Seville s Vaclíkem v bráně paří v aktuálně přerušené sezoně třetí místo a má tak stále o co hrát, resp. bude muset bránit svou pozici, protože zezadu se na ni tlačí hned několik rivalů.

- Advertisement -
 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Advertisment -

nejpopulárnější

- Advertisment -

nové komentáře